lördag 17 augusti 2013

Ursvik All In - 39,5 km löparglädje!

Taggade vid start!

Vilken otroligt skön löpardag jag har haft idag! När jag kom fram till Ursvik vid niotiden i morse hade redan en grupp löpare samlats. Några hade jag träffat förut, men de allra flesta var faktiskt nya ansikten. Kul! Jag fick ställa in min väska i Ingelas bil och strax före 9.30 drog arrangör Joakim lite om hur dagens pass skulle se ut. Vi skulle börja med den tuffa "extremen" på 15 km för att därefter springa en lättare slinga på sju kilometer. Sedan skulle det vara en längre fikapaus och först vid kl. 14 var det dags för milspåret. Det var så långt jag hoppades orka följa med, dvs 32 km. De två sista slingorna på 5 respektive 2,5 km var jag tveksam till. Jocke delade in oss i fartgrupper och med tanke på att skulle bli en lång dag så valde jag 6.30-gruppen.

Vi sprang iväg och som vanligt på sådana här sociala arrangemang så går ju tiden så fort. Man snackar runt med alla och inspireras av berättelser om lopp och annat. Jag har ju aldrig sprungit i Ursvik tidigare, men den här Extremen har jag ju hört mycket talas om. Och visst var den tuff med några otroliga backar, men däremellan var den väl ändå ganska lättsprungen. Jämfört med mina älskade terrängspår i Segeltorp så är Extremen rent tekniskt betydligt lättare. Men visst, några rejäla backar/väggar hade den allt!

Rent psykologiskt var det toppen att börja med den tuffaste för när vi efter en kort paus drog iväg längs sjuan så var den ju så enkel. Hyfsat flackt och skönt motionsspår. Nu hade vi sprungit 22 km och det var dags för lunch/fikapaus. Naturligtvis hade det börjat regna, men vi hittade en hyfsat skyddad plats under några träd. Kaffe och äggmacka satt fint. Här var det planerat för en ganska lång paus och jag kände att det var stor risk för att stelna till. Samtidigt kunde vi inte dra iväg tidigare eftersom några nya löpare skulle ansluta kl. 14 för att springa tian.

Slutligen bestämde vi oss för att köra 2,5-slingan som egentligen var planerad som sista spår redan 13.30. Och det var ju riktigt skönt att börja med en kortis efter pausen. Lite stelt att komma igång, men ändå lättare än jag förväntat mig.

Några nya löpare anslöt och då stack vi iväg på tian. Eller stack iväg - vi var väl inte som oljade blixtar direkt. Men ändå blev nog tian mitt bästa spår. Vackert, kuperat, men ändå ganska lättsprunget. Jag hade sällskap av vår värd Joakim som underhöll mig med berättelser om marathon på Svalbard och annat spännande. Tiden gick fort.

När vi kom tillbaka till starten hade jag alltså redan sprungit 2,5 km mer än jag egentligen hade planerat. Nu var det bara en slinga kvar - 5 km. Why not? Efter vätskepåfyllning drog vi igång igen. Vi var nu nio löpare kvar. Dock ska erkännas att två löpare körde femman redan medan vi fikade så egentligen var vi elva som fullföljde alla slingorna. Och nu var det allt ganska tungt, men jag tycker att jag höll tempot ganska bra. Det var faktiskt bara Extremen som gick i 6.30-tempo. Alla andra låg mellan 6.05-6.20-tempo. Sista biten hade jag sällskap med Ulf och vi fick in en riktigt bra spurt på slutet. Härligt!

All In!!

Japp - det var det! Knappt 40 km terräng och kuperade motionsspår. Jag är nöjd! Och så många sköna nya bekantskaper! Som allra bästa avslutningen fick jag skjuts hem och nu, efter ett hett bad och en kall öl, mår jag som en prinsessa! Det tog fyra år innan jag lyckades tajma Ursvik All In, men det var väl värt att vänta på!

6 kommentarer:

 1. Hej Louise,
  och tack själv för draghjälp och spurtmotstånd på sista 5 km slingan. Var rejält trött då men är helnöjd med dagen och med nytt längdpers.

  Googlade på Ursvik All in och hittade då din blogg. Kul att bli omtalad och intressant att läsa.

  /Ulf

  ulf.j.u@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulf! Tack själv för en bra dag och för skjutsen hem - det var toppen! Grattis till distanspers! Vi ses framöver! :-)

   Radera
 2. Det låter verkligen som en härlig dag i Ursvik. Synd att det krockade med Midnattsloppet för jag hade också verkligen velat vara med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lyckat! Och det var faktiskt några som sprang i Ursvik som sedan skulle springa Midnattsloppet på kvällen! Men kanske inte med målsättningen att persa! ;-)

   Radera
 3. Vad roligt!
  De var ju något liknande i Gbg för ett par veckor sen (Skatås all in). Tyvärr kunde jag inte, då jag inte hade något barnpassning den dagen. Hade varit roligt att testa! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt hur mycket lättare det är att springa med sällskap! 40 km gick nästan "lätt som en plätt"! Och det hade det inte gjort på egen hand.

   Radera