torsdag 8 augusti 2013

Söders höjder - en trivsam historia

Det blev en strålande kväll igår för ett socialt pass! Jag hade tydligen lyckats dra i mig tillräckligt med vätska efter Hot Mojo-passet för löpningen kändes hyfsat lätt och skön. Men jag tar det väl från början!
18.30 skulle vi samlas vid Slussen. Micke var kvällens värd som konstaterade att vi var 35 löpare på plats. Inte illa! Flera stycken hade dessutom sprungit Stockholm Ultra i söndags så det var ju imponerande att ge sig på ett backpass redan på onsdagen!

Micke till höger var kvällens eminente arrangör
35 löpare på plats
 Micke presenterade rundan som skulle gå runt Söder och Långholmen och sedan över till Årstasidan för att efter 16 km vara tillbaka vid Slussen. Och jag kan garantera att det finns många höjder på Söder. Vi sprang i alla backar och trappor man kan tänka sig. Upp på Skinnarviksberget och i Tanto fanns en gigantisk höjd som jag aldrig hade tänkt på. Men som vanligt när det är sociala pass så går tiden fort och man snackar runt med både nya och gamla bekanta. Kul!

Enda stället som var relativt flackt?
 Värsta backen var nog nedanför Gullmarsplan när vi skulle upp på bron. Sög verkligen i musklerna. Efter den backen trodde jag det skulle bli lite flackare, men inte då. Upp till Katarina Kyrka och runt på ännu fler backar på Söder innan vi slutligen fick en skön utförslöpa ner till Slussen.

Vid Katarina Kyrka

Vi såg ganska glada ut trots backarna! Eller kanske just på grund av dem?

Vi frös inte
Efter 16 sköna kilometrar var vi många som ville ha en öl och vi samlades på båten Gustaf af Klint där vi fick både öl, mat eller snacks. Och sällan smakar väl en öl så gott som efter ett löppass? Jag hade för en gångs skull varit förutseende och hade med mig helt ombyte för att slippa sitta ute i blöta kläder och det var skönt att kunna dra på sig torrt.

Välförtjänt After Run!

Välförtjänt även här.
 Det blev ett superlyckad kväll och jag tackar Micke som drog ihop ett så trevligt gäng! Jag hoppas på fler liknande rundor i framtiden. Nedan en bild över själva rundan ifall det är någon annan som vill få det att suga i lårmusklerna lite extra framöver! :-)

16 kuperade kilometer

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Vad roligt med sådana där gemensamma träningspass. Det är något som jag verkligen saknar i vår stad och skulle ge vad som helst för att slippa se en endaste åker till och istället få uppleva lite mera stad.

  Fin blogg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Martina! Börja med att dra ihop några kompisar på ett pass, så ska du se att du snart har skapat en trend! :-) Kul att du gillar bloggen!

   Radera
 2. Va kul :) Extra trevligt med en efter-löpet-öl ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skoj! Och känns i rumpmusklerna idag! (Inte ölen då, utan löpningen ;-) )

   Radera
 3. Tack för trevligt sällskap :) Var verkligen 16 härligt backiga kilometrar och glada ser vi ju ut. I alla fall på After Runnet ;) Hoppas att vi ses igen på ngt liknande eller kanske rent av på BRR?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var kul att ses igen! Jag blir mer och mer sugen på BRR, men behöver också springa några längre pass för att känna av hur det egentligen står till med knät (just nu känns det helt bra), för jag vill inte riskera att det kommer tillbaka eller blir sämre. Vi hörs vidare om detta! :-)

   Radera