fredag 9 augusti 2013

100 mil

I och med löprundan i onsdags nådde jag 100 mil under 2013. Då var jag tvungen att gå tillbaka och kolla när jag nådde 100 mil förra året och se det var den 31 juli. Så jag ligger exakt en vecka "efter" föregående år. Det är inte så viktigt, men jag gillar ju att mäta och värdera. Sedan jag började springa i maj 2010 har mina uppnådda mil per år sett ut så här:

2010: 73 mil (började löpträna i maj)
2011: 95 mil (hälsporre och löpförbud hela november och december)
2012: 170 mil

Jag gissar att 2013 kommer landa på ungefär samma antal mil som förra året. Istället för att springa mer ska jag ju försöka springa snabbare (puh!) och dessutom träna lite mer varierat. Men ju mer jag funderar på den långsiktiga målsättningen med min löpträning så blir tiderna och prestationerna mindre viktiga. Jag inser att det jag värderar mest är att KUNNA springa. Att var frisk och skadefri. Och att hålla igång kroppen så att den orkar med ett långt och roligt liv! 

Jag hittade bilden nedan på Kustmarans hemsida. Den är från loppet i juni i år. Här kommer Mats och jag stapplande hand i hand över mållinjen efter 42,2 km. Det är det här jag vill med min löpning. Om tjugo år hoppas jag att vi är pigga, friska och fortsätter stappla fram på olika lopp tillsammans. Vad har du för långsiktig målsättning med din löpträning?


Det strävsamma paret på Kustmaran 2013

7 kommentarer:

 1. Bra jobbat, jag hade en tung vinter så jag är bara uppe i 75 mil, men det är ju bättre än att sitta på soffan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 75 mil är väl inte så bara? Det är riktigt bra. Ibland håller inte våra planer riktigt, men då måste vi värdera det vi ändå uppnår! Så jättebra tycker inte jag - och året är ju inte slut ännu! :-)

   Radera
  2. Hoppsan - så tokigt! Jag menade förstås att skriva "Så jättebra tycker jag" , men det smög sig in ett "inte"...

   Radera
 2. Jag är inne på samma spår som dig; så länge jag KAN springa är jag nöjd. Det är ju såå roligt! Sedan hur fort det går är egentligen skitsamma. (Även om det är kul när man väl slår det där PB...) Dubbelmoral? Haha! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej - ingen dubbelmoral - det är bara kortsiktiga och långsiktiga mål! ;-)

   Radera
 3. Gud vad bra gjort!!! Då springer du mycket mer än mig :) Är uppe i 87 mil nu, men det är första gången som jag skriver ner mängdträningen, lite synd att jag inte gjort det tidigare. Kan man se någon sammanställning på garmin över ett år?? (har inte riktigt lärt mig alla finesser...)
  Linn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan säkert se sammanställning om du laddar ner passen på Garmin Training Center. Jag gör sällan det - jag nöjer mig att regga träningen på jogg.se och där kan du ju se alla sammanställningar och få tjusiga diagram över din träning - såväl löpning som annat. Så det rekommenderar jag för det är väldigt motiverande! :-)

   Radera