onsdag 21 augusti 2013

Bellmanstafetten - vi persar till höger och vänster!

Ojojoj, vilken kväll jag har haft! Pocketförlaget kammade hem sjätteplatsen bland damlagen i kvällens Bellmanstafett och samtliga lagmedlemmar presterade på topp! Vi hade laddat under dagen med rejäl lunch och lite löpsnack i jobbpauserna. Vi åkte ut i god till till Universitetet och promenerade iväg till Stora Skugga där vi mötte upp Emma och Katarina. Det känns som om allt flöt på mycket bättre i år än förra året. Redan kl. 17 hade vi hämtat ut såväl stafettpinnen som picknicken så vi hade tid att ta det lugnt och Andrea kunde värma upp i lugn och ro.
  
Starten

17.30 small startskottet och Andrea satte iväg. Jenny började göra sig redo. Hela eftermiddagen hade hon fokuserat på att hon skulle springa på 26.15. Till och med satt en liten post-it-lapp på datorn... Andrea kom i mål efter ett tufft lopp som inte riktigt gick som hon ville och Jenny gav sig av. Gissa vilken tid hon kom in på? 26.13! Så jag undrar vad som hade hänt om hon skrivit 23.15 på den där post-it-lappen? Får testa det nästa år...

Sedan var det Katarinas tur och hon påstod att hon bara promenerat med barnvagn det senaste året och inte löptränat alls, men det får vi nog ifrågasätta för hon kom in på 25:25! Växlingarna gick smidigt och vi tappade ingen tid. Efter Katarina var det Emmas tur. Emma som hoppade in med väldigt kort varsel. Jag känner ju Emma som ultralöpare och hade därför den förutfattade meningen att hon inte skulle vara snabb, men ack vad jag bedrog mig. Emma brände av sina kilometrar på 24:35. Det gjorde att jag knappt var beredd  när det var dags för mig att ta över stafettpinnen, men jag var på plats i alla fall och växlingen gick fint.

Som vanligt inledde jag alldeles för snabbt. Brände av den första kilometern på 4:18 och sedan fick jag ont i hela kroppen och hade svårt att andas... Försökte hitta ett jämnt tempo som fungerade, men det var svårt. Vid slutet av tredje kilometern kommer en tuff backe och jag kände verkligen hur krafterna ebbade ut. Mer än hälften avklarat och det var bara att bita ihop. Tyckte att jag plockade en del löpare, men blev också omsprungen av en hel del. Sista kilometern var fylld av hejande publik och jag lyckades öka farten något. Men det är ett långt upplopp och aldrig tidigare har jag väl haft den där känslan av att jag måste kräkas. Kämpade de sista metrarna och kom över mållinjen. Jäklar, vad jobbigt det hade varit. Klockan stannade på 23:23 och det är ett litet pers på tävling! Skönt!


På sjätte plats!

Men roligast var förstås att Pocketförlaget kom på sjätteplats! Förra året hamnade vi på femtiofjärde plats så det var en rejäl uppryckning. Vi var så nöjda och njöt efteråt av picknicken och bubbelvinet. Andrea hade hoppats på en bättre tid och det kommer hon säkert att fixa nästa gång. Vi andra var alla väldigt nöjda och glada. Vår nya slogan är "Pocketförlaget är bäst - inte bara på pocket!" ;-)

Bästa laget - Pocketförlaget!

 

4 kommentarer:

 1. Får gratulera till bra resultat. Blev ingen Bellmanstafett för mig då vi inte fick ihop något lag på jobbet. Får vänta med lopp till nästa vecka då det blir Hälsoloppet vid Huddingesjukhus för mig.

  /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag ska också springa hälsoloppet på onsdag! Fast jag bävar lite för det. Millopp är väl det jobbigaste som finns? Vi ses! :-)

   Radera
 2. Wow! Mycket bra jobbat! Så du jobbar på Pocketförlaget, spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja - visst är det lite komiskt att man sällan vet mycket mer om träningsbloggare än att de tränar? Jag jobbar alltså för Pocketförlaget - som inte bara är bäst på pocket! :-) Vad jobbar du med?

   Radera