fredag 2 augusti 2013

Premiärpass med IF Linnéa


Igår kväll var det alltså dags för mitt premiärpass med Linnéorna. Jag var på Zinkensdamms IP i god tid och velade omkring lite innan jag hittade rätt. Som tur var visade det sig att min vän Ingrid höll i passet så jag kände mig genast trygg och omhändertagen. Dessutom träffade jag Linn igen och det var roligt. Tydligen var vi en ovanligt liten grupp igår - jag gissar att vi var 25 stycken löpare. Jag hängde in min ryggsäck i omklädningsrummet och sedan var det dags att köra igång.

Vi delade upp oss i två grupper ("maklig" och skaplig") och jag valde denna gång maklig, vilket innebar att uppjoggen på 3 km gick i 6-minuterstempo. Sedan var det dags för lite löpskolning och här körde de båda grupperna tillsammans. Det var höga knän och sånt, men vi gjorde också en jobbig övning med utfallssteg i nerförsbacke. Den tog!

Därefter var det dags att köra igång med intervallerna. Vi skulle köra 800-metersintervaller på en kuperad slinga. Mellan 6-10 intervaller skulle vi hinna med och 45-60 sekunders vila emellan. De snabbaste skulle köra i 4-minuterstempo och därefter grupper för 4.15, 4.30 osv. Jag ville springa i 5-minuterstempo, men blev då ensam i min "grupp". Eftersom jag inte kände till slingan hängde jag med 4.45-gruppen de två första varven. Jobbigt, men kul! Och 800 meter är ju helt överkomligt. Dock hade det regnat rejält precis före passet och eftersom det låg mycket löv på marken så var det halt och lite läskigt att bränna på, framför allt i nerförsbackarna.

Efter två varv hamnade jag med en tjej som hette Marie och körde resterande fem intervaller tillsammans och vi var nog ganska jämnstarka. Hon hade sagt att hon ville springa i 5.15-5.30-tempo, men sanningen är att samtliga intervaller låg under 5-tempo! Kändes bra med tanke på att det var kuperat. Efter 7 intervaller och en liten nedjogg tillbaka till Zinken så landade passet på exakt 10 km.

Jag tyckte det här var jättekul och utmanande och ska verkligen försöka gå på ett pass i veckan. Jag var rejält varm och svettig när jag sedan hoppade upp på cykeln för att trampa hemåt. Men på cykeln blev jag genast så kall att jag fick stanna och dra på långa brallor. Hade nästan velat ha en mössa, trots att det var en solig sommarkväll... En annan sak jag blev påmind om är att jag behöver fixa lampor till cykeln. Igår var det inte mörkt, men det dröjer nog bara några veckor nu innan lamporna kommer behövas.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du provade på ett Linnéapass Louise:-) Synd bara att jag inte var där ha ha:-) Så länge TSM håller på fram till Halvmaran så blir det "bara" Linnéatränigar på tisdagar för min del! Kanske du kommer någon tisdag?
    CU!
    /Kalle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kalle! Ja, jag kommer säkert någon tisdag framöver, dock inte kommande vecka. Vi ses!

      Radera