måndag 27 maj 2013

Tuff TrailTrippel

Ibland kan det vara bra att förflytta fokus. I mitt fall betyder det att inte tänka på lördagens marathon utan planera för andra roliga långpass. Så det gör jag nu. Min vän Peter har hittat på att vi ska ut och traila tre vardagskvällar i rad. Det blir den 17e juni, 18e juni och 19e juni. Alla är välkomna så lägg bums in det i era kalendrar!

Det är inga ofantligt långa sträckor, men bitvis riktigt tuff terräng. Så här ser planen ut:

Måndagen den 17 juni blir det Fornstigen på Lovön. Vi springer 17 km på leden som är populär bland såväl löpare, vandrare som MTB-cyklister. Stor risk för leriga partier! :-) Samling kl. 17.45 vid hållplats Orangeriet. Bussar går från Brommaplan.

Lovön

På tisdagen blir det något helt annat. Nämligen den fruktade Ursvik Xtreme! Ett 15-kilometers spår som jag aldrig har sprungit. Jag har faktiskt aldrig sprungit i Ursvik över huvud taget. Låter kanske märkligt, med tanke på att jag gillar att springa, men är man en söder-om-söder-böna så är man! 

Så här säger Peter om banan: "Ett legendariskt terrängspår. Här har Ursvik Ultra, 75 djupfrysta km, gått tidigt på våren sen år 2000. Doften av svett och mjölksyra ligger tät i backarna. Garanterat asfaltsfritt. Innehåller ett par korta sektioner med plattlöp där man kan vila, alternativt ta igen förlorad tid. Resten är styrketräning och hakan-i-bröstet-löpning. Vi kommer att springa samma kväll som Sundbybergs IK kör deltävling 5 av 7 i Xtreme Running-cupen. Du kan ta med 100:-, få en nummerlapp och tidtagning gjord, eller så springer du helt enkelt utan nummerlapp."

Låter mycket spännande och läskigt tycker jag! Även denna kväll är det samling 17.45. Ta tunnelbanans blå linje till Hallonbergen och jogga 800 meter till Ursviks motionsområde.  

På onsdagen den 19e juni, när benen sannolikt är ganska möra efter två terrängkvällar är det dags för ett A till B-pass. Start i Solsidan och så springer vi 13 km till Björkhagen. Den här gången blir det en blandning av olika leder och stigar. Första halvan är tuff terräng, medan andra halvan går delvis på Sörmlandsleden och delvis på lättlöpta grusstigar.

Eftersom det är A till B är det allra bästa att åka kommunalt till starten. Ta Saltsjöbanan från Slussen 17.22 till station Tattby. Du måste byta tåg i Igelboda. Samling i Tattby 17.45. 


A till B

På samtliga pass rekommenderas att ha med vatten, pengar, SL-kort och torrt ombyte.
Visst är det ett kul upplägg?! Boka in i kalendern och anmäl er gärna i kommentarsfältet nedan. Alla tre passen hittar ni också på Facebook om ni söker på Tuff Trailtrippel. Välkomna!

8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack Jenny! Roligt att du gillar och välkommen tillbaka! :-)

   Radera
 2. Åh vad härligt med trail-kvällar!
  jag önskar att jag bodde närmare (samt att min hälsena var prima). :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra för trailkvällar och bu för skador! Bort nu allt ont i knän och hälsenor!!

   Radera
 3. Kul! Vore så klart kul att komma på alla, men blir lite mycket resande för min del, så kanske satsar på Xtremen i alla fall... Eller Lovön... Men A till B är ju alltid roligt också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - det låter bra Anna! Själv har vi lite körig familjelogistik på måndagen, men jag hoppas lösa det. I så fall är jag med alla kvällar. Vore toppenkul att ses igen!

   Radera
 4. Vad skoj! Jag kommer i alla fall någon av dagarna, inte säkert att jag kan alla men Extremen är given, har velat springa den jättelänge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Ja, jag förstod att du behövde en liten utmaning... :-)

   Radera