söndag 19 maj 2013

Mälarhöjdsloppet - vilken rolig dag!

 Vilken toppenhelg vi har haft! Mycket löpning, mycket fest och slutligen en riktigt rolig tävlingsdag på Mälarhöjdsloppet. För en gångs skull var det inte jag som skulle tävla, utan det var Mats och Johannes som sprang motionsklassen och Samuel var anmäld i klass P13/14.

Vi cyklade ner till Axelsbergs BP i god tid och hämtade ut nummerlapparna. Elias som inte skulle springa shoppade loss på loppisen och hade jättekul. Samuel värmde upp lite och sedan var det dags för start. Jag tror det var drygt 20 startande i hans grupp och sträckan var alltså 1,9 km. Men inte vilka kilometrar som helst, utan grymt kuperat med en riktig mördarbacke på mitten.


Klart för start!

Efter en kilometer hördes det i högtalarna att Samuel låg fyra. Vi stod och hoppade och väntade och snart syntes ledarcyklisten och den första löparen. Vilket tempo! Nu kom löpare nummer två och därefter en liten figur som vi kände igen - Samuel låg trea! Men fyran var kloss inpå, det skilde nog bara en meter. Vi hejade oss hesa och Samuel la in en överväxel och spurtade till sig en säker tredjeplats! 

Johannes i gult gör tummen upp!

Men vi hann knappt gratta honom till en fin insats, förrän det var dags att heja iväg Mats och Johannes i 5,5-kilometersloppet. De passerade målområdet efter ungefär 2 km och då var de två första löparna i klar ledning. Johannes passerade som nummer åtta och såg stark ut. I den här klassen var det ca 75 startande. Jättekul med ett så lokalt lopp - det kändes som om vi kände var och varannan löpare och vi hejade och hejade! 

Efter 20 minuter kom den första löparen i otroligt tempo. Strax därefter tvåan och sedan var det ett långt glapp innan fler löpare droppade in. Johannes kom farande som nummer 12 och han gjorde en rejäl spurt för att komma förbi en löpare, men det var omöjligt! De sprang i princip sida vid sida, men det andre löparen kom in några tiondelar före Johannes. Så här trötta var båda två efteråt:


Två kämpar!

Några minuter senare kom Mats i mål. Tycker han gjorde ett bra lopp med tanke på att han sprang 30 km igår och gick på stor fest... :-) Vi stannade kvar ett tag och käkade korv och snackade med vänner. Mycket rolig dag och nästa år ska jag definitivt stå på startlinjen. Fast jag bävar för mördarbacken...


Far och son

Senare på eftermiddagen stack jag bort till slingan i Bredäng och gjorde test nummer två av mina Saucony Virrata. Förra testen ledde ju till träningsvärken from hell i mina stackars vader och vi får se hur de mår i morgon. Förhoppningsvis inte lika illa!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar