onsdag 15 januari 2014

Flow i regnet

Dagarna får fort! Igår var första dagen av tre på The Digital Book World Conference. Dag 1 var lite mjukstart med workshops, men jag hängde på låset och betade av ett antal nyttiga föreläsningar. Jag träffade några branschkollegor från Sverige och det var kul. När dagen var slut gick vi till en riktig diner och tog en drink och senare på kvällen hängde jag med dem ut på en trevlig restaurang i Meatpacking District.

I morse körde föreläsningarna igång redan 08.30 och jag hoppade över morgonjoggen. Det regnade och jag hoppades att det kanske skulle vara uppehåll senare på dagen. Det är inte klokt vad trött man blir av att sitta hela dagen! Dessutom ska man ju försöka ta in allt som sägs och helst anteckna och vara alert.

Sista föreläsningspasset hade jag ont i kroppen och det var svårt att inte gäspa. En hel del matnyttigt fick jag med mig, men också en hel del gammal skåpmat.

När dagen var slut regnade det fortfarande. Jag gick upp på hotellet och funderade på att skippa löpningen. Men som tur var bytte jag om och stack ut och det är jag så himla glad för nu. Mrs. Garmin hade jättesvårt att hitta satelliterna mellan skyskraporna och ibland blir jag så irriterad på mig själv över att jag inte kan släppa tekniken. Nåväl - när jag väl kom in parken var satelliterna på plats och jag tog det som blivit mitt "vanliga" varv. Första gången jag sprang i mörker i Central Prk, men det var ju inte sent och det var en del andra löpare ute, om än inte alls så många som annars, men det berodde väl på regnet.

Jag hade bra flow - högt tempo och bra flås. Regnet smattrade, men efter att ha suttit instängd hela dagen var det bara skönt. Inser att jag börjar bli lite tjatig, men jag hade inte väntat mig att jag skulle bli så förälskad i New York och i Central Park. I morgon kväll åker jag hem och det känns nästan lite sorgligt. Självklart ser jag fram emot att komma hem, men det har varit härliga och speciella dagar här. Speciella för att jag väldigt sällan är ensam. Så som jag hade varit de här dagarna. Bra, skönt på sätt och vis och nyttigt.

Jag tillhör de, ganska få, av löpare som aldrig egentligen drömt om att springa New York Marathon. Men nu får jag nog fortsätta med intervaller och fartträning, för jag inser att det skulle vara väldigt mäktigt att springa ett marathon här. Men det är väl nu man ska ha en fördel av den tilltagande åldern? Måste gå in och kolla kvalgränserna... :-)

6 kommentarer:

 1. Jag tillhör en av "drömmarna :-) eftersom jag aldrig varit i The Big Apple, har varit i USA flera gånger men enbart på jobbresor tyvärr...Här är kvalgränserna, ganska tuffa. Faktum är att det stora Marathonloppet för amerikaner, Boston Marathon är betydligt lättare att kvala in till för "utlänningar".

  http://www.tcsnycmarathon.org/plan-your-race/getting-in/2014-guaranteed-entry

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - jag får nog vänta tills jag fyllt 50 då... ;-)

   Radera
 2. Bara erkänna att man är lagom avis, har varit i NY. Men då var jag totalt ointresserad av löpning, men visst fasiken vill man springa där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vill man! :-) Lycka till ikväll på Scandic Indoor!

   Radera
 3. Vad var det jag sa? :) NYCM är så häftigt att det är svårt att beskriva, det måste upplevas!

  SvaraRadera