lördag 4 januari 2014

Styrketräning och fartlek

Bild lånad från Sats hemsida

Gårdagens styrkepass på Sats var riktigt bra. Och ett kvitto på hur otroligt svag jag är. Svaga knän, svag bål och spagettiarmar. Det enda som är bra med det är att det finns mycket att göra åt det! :-) Hela passet byggde på funktionell styrka, balans och rörlighet. Jag var riktigt trött och nöjd efter en timme.

Vad gäller utmaningen "50 löppass på 100 dagar" så håller jag ställningarna riktigt bra. Idag rev jag av pass 33 av 50 och det är 34 dagar kvar av utmaningen. Det borde väl kunna funka? Dagens pass blev för första gången på länge ett fartlekspass. Jag hade först tänkt snabbdistans, men jag kände mig trött och sliten och då blev det fartlek istället. Kanske mest psykologiskt att fartlek känns enklare än snabbdistans för i slutänden blev dagens pass riktigt snabbt ändå. Jobbigt, men jag kände mig mycket piggare efter löpningen än före. Ha en skön lördag!

2 kommentarer:

 1. Känner igen det där (att fartlekpass ofta blir snabbare än snabbare pass med jämnt tempo). Men som du säger; det sitter nog mest mentalt. Men alla sätt är bra, right? :-))
  Bra gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och ja, alla sätt är bra! :-)

   Radera