fredag 19 april 2013

Planering Hornstull - Järna

Efter en intensiv dag igår med möten och mycket jobb mötte jag Mats och Peter för att planera för sommarens skönaste långpass - Hornstull-Järna!

Jag har bara varit med och sprunigt en gång och då stannade jag i Röninge. I år hoppas jag kunna vara med alla ca 55 km. Det är sjätte året som långpasset arrangeras och så här lyder informationen:

Hornstull - Järna är årets softaste långpass som tar i stort sett hela dagen. Genom varierande bebyggelse och landskap och på blandat underlag tar vi oss från stadens myller till lantidyllen i Järna. Vi som deltar är allt från rutinerade ultradistanslöpare på elitnivå till nyfrälsta joggingmotionärer som vill testa sina gränser. 

Det är gott om depåstopp på vägen och alltid nära till allmänna kommunikationer. Man hänger med så länge man orkar och har lust... Vi springer i stora drag från Hornstull via Mälarstränderna till Vårby, Rönninge, Södertälje och sedan till Järna.

Det kommer finnas flera fartgrupper med en ledare som håller rätt fart och hittar till Järna. Det är en ca 55 km lång mingeltur.

Hornstull - Järna gick av stapeln för första gången 2008 med 25 deltagare. 2012 var vi runt 50 personer.

Traditionsenligt går passet av stapeln den första helgen i juli, så även i år. Lördagen den 6 juli kl. 08.15 samlas vi utanför 7-eleven vid Hornstull. 08.30 springer vi iväg!

Anledningen till att vi behövde planera var en förändring i bansträckningen mellan Masmo och Rönning. Det gäller ju att hitta bra springvägar utan att den totala sträckan blir alltför lång. Så boka redan nu in den 6 juli i din kalender för det här kommer att bli en höjdardag!

Det var kul att träffa Peter och Mats och det blev förstås mycket TEC-snack. Men vi lyckades också enas om en möjlig ny bansträckning, men innan vi är helt säkra måste vi förstås provspringa den! :-)


Kartor och öl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar