tisdag 23 april 2013

För- och nackdelar med löparklubb?

När jag följde med sonen till Kvantumloppet förra helgen träffade jag hans friidrottstränare. Det var dagen efter TEC och jag fick förklara varför jag rörde mig som en 90-årig dam. "Är du med i någon klubb?" frågade tränaren och jag nekade förstås. Han tyckte att jag borde gå med i MIK - Mälarhöjdens Idrottsklubb, men förklarade också att för veteraner fanns egentligen ingen fast ledarledd träning, utan det berodde lite på intresse och engagemang.

Sedan dess har jag funderat lite på det där med klubb. Och blivit lite sugen. Fast det jag egentligen är ute efter är ju kvalitetsträningen. Den som jag har svårt att få till på egen hand. Å andra sidan tycker jag det är jobbigt att boka upp mig för någon fast tid i veckan.

Jag har kollat runt lite och egentligen är väl IF Linnéa det som skulle passa mig bäst. Två träningstillfällen i veckan som utgår från Zinkensdamm, vilket passar mig bra som jobbar på Söder. Fast som Mälarhöjdsbo är det klart att MIK ligger nära till hands. Har ni några synpunkter eller tips när det gäller löparklubbar?

För övrigt kan jag meddela att jag haft två vilodagar på raken här. Istället för träning har jag hunnit med idrottsmassage samt ett besök hos naprapaten. Är det inte det ena, så är det det andra! :-)

3 kommentarer:

 1. Jag har funderat fram och tillbaka men aldrig tagit steget. Klubben som skulle vara det logiska valet för mig p g a närheten är Enhörna IF, relativt billigt med medlemsskap 600k/år och mycket kompetenta löpare i klubben. Men,

  1. Dock har jag som småbarnsförälder svårt att få till träning på fasta veckotider så sannolikt skulle jag inte kunna vara med och ta del av löparsällskapet och det sociala i en klubb särskilt ofta.

  2. Jag har ingen större lust eller tid att arbeta ideellt på klubbens arrangemang.

  3. Mitt jobb betalar för närvarande startavgifter till lopp upp till 800kr/år om jag springer i jobbets namn.

  Att då istället betala loppen själv och dessutom betala medlemsavgift när jag nästan aldrig kan vara med och träna, bara för fåfängan att då och då tävla i Enhörnas traditionstyngda tävlingslinne, nej, jag har inte tyckt det varit värt det hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har tänkt igenom det där ordentligt. Din första punkt är ju den som jag också tänker på, även om jag inte riktigt kan kalla mig småbarnsförälder längre. Men även stora barn kräver ju tid och engagemang... :-)
   Vet inte om man behöver jobba ideellt för Linnéa, men MIK jobbar jag ju ändå ideellt för i och med att sonen tränar där. Och mitt jobb betalar inte startavgifter, men med tanke på dagens dyra lopp så kommer man inte så långt på 800:-.
   Tack för svar Staffan - jag funderar vidare. Tror jag ska gå på något testpass med Linnéa i alla fall så att jag får en uppfattning om hur det funkar.

   Radera
 2. Visst är det så ang. punkt ett. Träna med småbarn är faktiskt betydligt lättare än när barnen har en massa aktiviteter som i regel kräver skjutsande. Kom på det också :-)

  SvaraRadera