måndag 31 mars 2014

Premiärmilen i siffror

När själva adrenalinkicken efter ett lopp har lagt sig så brukar jag gilla att analysera resultatet lite extra och, om det går, jämföra med tidigare lopp. Gårdagens Premärmil är jag fortfarande löjligt nöjd med, men självklart satte loppet igång tankar på kommande möjliga prestationer. 

Jag sprang i motionsklassen och redan det är ju något att fundera över till nästa gång. På hemsidan var uppmaningen att de damer som ville springa sub49 skulle anmäla sig i tävlingsklassen. Klart att jag gärna ville springa sub49, men inte alldeles självklart att lyckas. Speciellt inte med 50-årspartajet kvällen innan. Hade jag sprungit snabbare i tävlingsklassen? Mindre trängsel kanske? Eller hade jag tappat sugen av att se alla springa förbi mig? Ja, det vet jag faktiskt inte. Det jag vet är att jag kom in på plats 36 av 1.012 damer i motionsklassen. Och det känns bra! Om jag hade fått samma tid i tävlingsklassen så hade jag varit på plats 156 av 291.

Gårdagens Premiärmil

Min känsla var att jag tappade ganska mycket tid under andra halvan av loppet, men det var faktiskt inte så farligt. Tre sekunder per kilometer och en enda placering tappade jag. Och det är ju riktigt bra i jämförelse med Hässelbyloppet i höstas (som är mitt snabbaste millopp):

Hässelbyloppet 2013

Här tappade jag 19 sekunder per kilometer och 29 placeringar. Jag gick helt klart ut för hårt på Hässelbyloppet och tog fullkomligt slut. Gårdagens lopp var betydligt mer kontrollerat rakt igenom. Jag la mig i ett tempo som kändes bekvämt/hållbart och kunde hålla det ända i mål utan att pressa mig alltför hårt. Tänk om jag skulle kunna hålla 4,40 tempo rakt igenom ett 10-kilometerslopp - det borde inte vara omöjligt. 

Km-tider på Premiärmilen

Jag är också mycket nöjd med att jag lyckades öka på slutet. Min känsla var ju att jag tappade fart på början av andra varvet, men sedan ökade jag riktigt bra på de två sista. Vilken känsla! Sedan hade det förstås varit kul om Garmin och kontrollmätaren hade varit överens om sträckan! :-)

Avslutningsvis efter dessa kalenderbitarfasoner bjuder jag på Micke Sjöbloms video från gårdagens lopp. Ungefär 3.45 in i filmen ser ni mig och Kalle efter gårdagens målgång! :-)


2 kommentarer:

 1. Grattis!
  Med den avslutningen fixar du när som helst 4,40-tempo rakt igenom, inga tveksamheter! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hoppas du har rätt! :-)

   Radera