lördag 22 mars 2014

Långpass i Stockholm Marathons fotspår

Idag har det varit soligt, blåsigt och vackert! Precis som det ska vara på en 62-årsdag. Marathonsällskapets 62-årsdag. Som vanligt på helgerna (eller egentligen varje dag) så är det ett pusslande för att få in löpningen så att den inte påverkar övriga familjen så mycket. Idag skulle mina äldsta söner jobba extra på mitt jobb och jag var tvungen att åka in till stan med dem för att låsa upp och larma av. Men medan de jobbade så passade det ju bra att hänga på Mickes sköna initiativ att springa Stockholm Marathon-banan.

Jag vaknade tidigt och hann äta i lugn och ro innan det var dags att fylla camelbaken och ta T-banan in till stan. Jag lämnade killarna på kontoret och fortsatte mot Stadion, dit jag kom precis i tid för att haka på gruppen. Många kända ansikten den här gången vilket ju var jätteroligt!

Vi skulle springa första varvet (17 km) i 6.30-tempo och resterande del av banan i 5.45-tempo. Måste säga att det numera känns ganska svårt att springa i 6.30-tempo. Kroppen börjar vänja sig vid att ligga lite snabbare än så. Men idag var jag inte ute efter hastighet utan ville bara vara ute och springa så länge som möjligt. 

Solen strålade och det var riktigt härligt att vara ute och springa. Vi stannade till vid Stadshuset och sedan vidare uppför Torsgatan, som jag tycker är den värsta biten av Sthlm Marathon. Idag kändes den dock helt ok. När vi stannade till efter 17 km och skulle påbörja andra varvet så ringde sönerna och meddelade att de redan var klara med sitt arbete. Så det vara bara för mig att bryta och springa tillbka till Söder Mälarstrand för att fiska upp dem. Totalt fick jag ihop 22 km och en riktigt bra dag. Merparten av bilderna nedan är tagna av Mats Dänsel. Visst ser vi ut att ha det bra?









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar