fredag 7 mars 2014

Alla vägar bär till Skövde!

Hur väl jag än försöker planera in träning och tävling så blir det sällan så som jag tänkt mig. Det brukar bli ganska bra ändå, men det är inte ofta jag står på startlinjen och känner mig i toppform. Om det handlar om mental eller fysisk form vågar jag inte riktigt spekulera i.

Efter att ha haft en toppenvecka i alperna och verkligen känt mig pigg och frisk har jag hela denna vecka känt mig trött och hängig. Blivit andfådd av att gå upp för trapporna och så. Ni förstår nog. Inte riktigt sjuk, men heller inte riktigt frisk. På jobbet har det varit full fart och väldigt roligt, men den lilla ork jag har haft har jag använt där. 

Den här känslan har jag hela veckat toppat med oro för mitt vänstra knä. Mitt knä som inte gör det minsta ont i det dagliga livet, men som gav ifrån sig ett litet, litet knorr på senaste långpasset. Så då förstår ni kanske att känslan är långt ifrån pepp idag.

Men för att nu väga upp denna osannolikt negativa inledning så ska jag rada upp några möjliga positiva faktorer:

1) Jag brukar inte känna mig i toppform före lopp. Veckan före Vintermaran var jag otroligt risig, men persade på loppet.
2) Jag var hos naprapaten i onsdags och fick nålar och rosa tejp för att pigga upp knät.
3) Jag har sovit ordentligt hela veckan.
4) Jag har ätit ordentligt hela veckan och till och med kommit ihåg att sippa Vitargo i tid och otid. 
5) Jag har med mig en burk av Alices paleobollar.

Dessutom: Det här är inget "viktigt" lopp. Jag anmälde mig för att få ett riktigt bra långpass inför TEC. Om jag känner mig sjuk eller får jätteont i knät så kommer jag bryta. Alternativt promenera. 

Och alldeles oavsett allt ovan så är jag ganska säker på att det blir en himla rolig helg! För när 180  ganska nördiga ultralöpare träffas kan det inte bli annat är kul! Oavsett distans. Och som någon klok människa sa till mig: Det bästa med tidslopp är att alla får ett resultat!

Så nu sätter jag mig strax på tåget och laddar batterierna. Jag ska försöka känna mig som gjorde på bilden nedan. Håll tummen för mig mellan 10-16 i morgon!

Sthlm Halvmarathon 2011 - mitt livs bästa lopp?

4 kommentarer:

 1. STORT LYCKA TILL Louise!!!! Ska bli kul att följa dig på ett 6-timmars:-) Apropå den fina bilden ovan från "vårat lopp" och med tanke på den lilla inbördes (kärvänliga) tävlan vi hade på en del lopp förra året så är jag rätt säker på att DU kommer med marginal passera mitt "all time" bästa på ett 6-timmars;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kalle! Vi fortsätter hålla jämna steg! :-)

   Radera
 2. Wow! Såg liveresultatet, sjukligt bra jobbat och jag som kan tycka att det är ansträngande att springa i 1 timme...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Andreas! Det är klart att det ansträngande att springa i en timme när man springer så snabbt som du! :-) Jag är absolut nöjd, men är säker på att jag skulle kunna komma över 60 km en bra dag!

   Radera