tisdag 18 mars 2014

Flashback av en otrevlig upplevelse


Dagens Nyheter den 18 mars 2014

När jag slog upp tidningen i morse möttes jag av ovanstående rubrik. Och visst kände jag igen det texten handlade om. En man som cyklar upp bakom joggande kvinnor och daskar till dem i baken. Jag mindes tydligt den dagen jag var ute på långpass och utsattes för just detta. Hur rädd, arg och förnedrad jag kände mig! Och hur obehagligt det var när mannen långt senare på samma löprunda passerade mig ytterligare två gånger, dock utan att göra något. 

När jag nu läser hur mannen under mer än tre års tid har ofredat kvinnor och hur han fortfarande gäckar polisen så skäms jag lite för att jag inte anmälde honom då. Och det visar kanske att vi ibland väljer att acceptera det oacceptabla. Intalar oss att det bara är på "skoj". Men jag garanterar att det inte kändes så skoj när det hände. Polisen har nu sjutton anmälningar mot mannen och misstänker ett stort mörkertal. Man uppmanar alla brottsutsatta att anmäla. Tur att jag noterade händelsen här - för nu är det jag som skickar in min brottsanmälan. 

3 kommentarer:

 1. Fan vad arg jag blir när jag läser sånt här. Någon feg stackars social inkompetent idiot som inte vågar närma sig/prata med kvinnor på "normalt" sätt antar jag! Visst inte att du drabbats tidigare, bra att också du anmälde. Får du syn på den där jackan en gång till så knuffa omkull idioten och ring polisen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det sjukt Staffan! Och det är faktiskt så att jag fortfarande ibland tänker mig för innan jag tar just den rundan. Och det är ju inte kul att känna sig begränsad på grund av något sånt. Nåväl, hoppas polisen får tag i honom!

   Radera
 2. Det är just det som gör mig så arg, just att tjejer/kvinnor överhuvudtaget behöver känsla rädsla eller känna sig begränsade eller bara obekväma för en viss löprunda eller en löptur en mörk kväll. Pratade med en tjej på jobbet som bor i löpvänliga trakter kring Hagaparken men som inte riktigt vågar ge sig ut utan sällskap i parken på kvällarna.
  Det är ju väldigt låg risk att egentligen råka ut för någon men rädslan för att råka ut för något, det är förödande och tråkigt att det ska behöva vara så! Hoppas verkligen polisen får tag på honom!!

  SvaraRadera