tisdag 1 april 2014

Mängd i mars

Jag avslutade mars med ett träningspass med mina kompisar på hemmaplan. Den här gången hade jag lagt upp ett pass som bestod av uppjogg, löpskolning, 2 x (4+3+1 min) samt nedjogg. Vi var bara tre stycken igår och hade lite olika förutsättningar, så då passade det bra att springa tidsintervaller istället för distansintervaller. Totalt fick vi ihop ca 7,5 km i varierande fart. Jag tog det riktigt lugnt och det kändes som ett skönt återhämtningspass efter Premiärmilen. 

Glada före intervallerna...

 I och med detta träningspass avlutar jag mars med drygt 20 löpta mil. Det är inte ofta jag kommer upp i den volymen på en månad - faktum är att jag inte gjorde det under hela förra året. 2012 däremot uppnådde jag 20 mil under tre månader.

Och det känns ju helt rätt att skrapa ihop lite mängd inför TEC. Ambitionen är att springa på bra den här veckan och sedan ta det lite lugnt veckan före TEC. Men nu kommer en liten brasklapp - jag har lite, lite ont i foten idag. Eftersom jag tidigare haft problem med hälsporre så är jag uppmärksam på det här. Nu är det andra foten som gör ont och det kom helt plötsligt idag, utan att jag gjorde något speciellt. Ska gå hem och massera och leta reda på mina ilägg. Förhoppningsvis är det snabbt övergående.


20 mil i mars

8 kommentarer:

 1. 20 mil är mycket bra och också min definition på en riktigt bra träningsmånad! Nyckeln för mig att få nå dit är ett par långpass i månaden, då går det ganska lätt och faktum är att jag legat på +20 mil ända varje månad ända sedan augusti med undantag för november då det "bara" blev 180 km men 2014 har börjat rekordbra med 256-210-270 (PB!) km jan-mars. Det känns bra inför maran!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Över huvud taget verkar du vara i grym form Staffan! Du har inte bara mängden utan också farten - kommer bli en strålande mara! :-)

   Radera
  2. Tack! Ja, det känns verkligen toppen just nu, "bara" att behålla den känslan! Sedan är det ju lurigt med Stockholm, kommer det en vanlig värmebölja gäller det att tagga ner men vi vet ju också att det kan bli fyra grader och kulingvindar också...

   Radera
 2. Bra mängd där! Jag hoppas verkligen att foten ordnar upp sig. Spännande med TEC! Något sånt har jag aldrig vågat mig på. Lycka till som bara den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mia! TEC är något speciellt - du borde prova! :-)

   Radera
 3. Vilken bra månad! Och håller tummarna för att foten känns ok!

  SvaraRadera