söndag 2 mars 2014

Borta bra, men hemma bäst

Lika härligt som det är att resa iväg, lika härligt tycker jag det är att komma hem! Efter en riktigt lång resdag igår kom vi hem sent. Vi packade bara upp tandborstarna och gick sedan direkt i bingen. Och eftersom vi var duktiga och mer eller mindre tömde kylskåpet innan vi stack så var just handling det första jag fick göra när jag vaknade i morse. Mjölk, yoghurt och pålägg var prio ett, men jag köpte också tre kilo apelsiner.

Inspirerad av Tove vet jag att det är juicefestival som gäller veckan före ett lopp. Allt för att hålla bacillerna på avstånd. Så jag pressade apelsiner och rev ingefära för glatta livet och oj, vad det smakade gott!
Sedan drog Mats och jag på oss löparkläderna och tog en skön distansrunda. Det var grått och mulet, men det kändes bra att benen fick springa igen efter en vecka i slalompjäxor. Vi började lugnt, men fick upp lite bättre tempo efter ett tag. 10 km fick vi ihop. Jag oroar mig lite för mitt knä när det gäller Skövde 6-timmars på lördag, men idag hade jag i alla fall inga känningar så det var skönt.
Summerar jag februari så blev det en tunn träningsmånad. Nio dagars löpvila i samband med krasslighet och sedan en hel veckas skidsemester som jag inte reggar som träning. Totalt blev det åtta löppass, lite tennis och något pass Hot Mojo.Veckan som kommer tänker jag ta det lite lugnt med löpningen för att ha pigga ben på lördag. Men det blir nog ett pass på onsdag eller torsdag och så har jag bokat in mig på ett styrkepass i morgon bitti. Tennis blir det förhoppningsvis också på torsdag. Dessutom tänker jag försöka klämma in ett naprapatbesök under veckan. Det blir nog bra det här!

2 kommentarer:

 1. Vi ses på lördag? Åker du redan på fredag?
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Coyntha! Ja, jag åker ner med tåg på fredag kväll. Känner mig tyvärr risig idag, men hoppas på toppform på lördag! :-) Ska bli kul att ses! kram!

   Radera