onsdag 2 oktober 2013

Tempo runt Söder

Onsdag = lunchjogg med kollegorna. Och idag planerade vi inte för någon jogg direkt, utan Jenny och jag vill ju vässa formen inför Hässelbyloppet. Därför var planen 4 x 2000 meter i sub5-tempo med 90 sekunders ståvila emellan. Egentligen borde mina intervaller gå lite snabbare än så om jag ska försöka slå det där perset, men jag ville hitta en nivå som funkar för oss båda.

Peppade gav vi oss iväg längs Söder Mälarstrand. Först en kilometers uppjogg och sedan satte vi fart. Det var Jennys första pass efter bokmässan och kroppen var seg och trött. Första intervallen snittade vi på 4.54 - bra så. Vi drog igång andra intervallen och jag märkte snart att det var tufft för Jenny. För mig också så klart, men ändå hanterbart. Jag försökte peppa, men vi fick dra ner lite på tempot så att snittet blev 5.09. Dags för den tredje intervallen och då la vi oss från början i ett bekvämare tempo. Det blir ju inte kul annars. 

Sista intervallen delade vi på oss och jag kutade i förväg. Snittade de sista två kilometrarna på 4.44 utan alltför hård ansträngning. Kändes faktiskt ganska bra. Jenny kom ikapp mig under ståvilan och sedan tog vi en gemensam nerjogg. Totalt drygt 10 km på lunchen, sedan räserdusch och skrivbordslunch innan möte kl. 13.00. Det går om man vill! :-)

Ansiktsfärgen matchar min jacka! :-)

7 kommentarer:

 1. Känns som om jag skulle behöva dig som coach med tanke på din peppning! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom till Stockholm någon dag så kan vi springa och peppa varandra!? Hör av dig! :-)

   Radera
  2. Det ska jag faktiskt ärligt överväga :-)

   Radera
  3. Ja, gör det! Hör av dig på louise@pocketforlaget.se! :-)

   Radera
 2. Wow!! Vilket grymt pass!! Snabba tjejer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var bra - men jag måste nog få till minst ett sådant pass till innan Hässelbyloppet...

   Radera