torsdag 3 oktober 2013

Stegrande distans med Linnealöparna

Nu var det var länge sedan jag prickade in ett löppass med IF Linnéa. Och inte ens idag kändes det helt självklart eftersom jag redan sprungit tre dagar i rad och kanske behövde en vilodag. Men upplägget lät kul : Distans 60 minuter stegrande fart var 20e minut.

Jag satt på kontoret och velade. Var inte helt sugen på att ge mig iväg. Men jag vet ju så väl hur bra det brukar kännas både under och efter passet. Så till sist bytte jag om och gav mig iväg mot Zinken.

Ganska många löpare var samlade och efter en kort genomgång joggade vi iväg mot Tanto där vi delade upp oss i grupper. Jag kände mig sliten, men valde gruppen som skulle köra 20 minuter i 5.30-tempo, sedan 20 minuter i 5.15 och slutligen 20 minuter i 5-tempo.

Vi var sex tjejer som gav oss iväg tillsammans. 5.30-tempo kändes ju helt ok och vi pratade på om allt möjligt. När vi skulle öka till 5.15 började det bli jobbigare. Någon halkade efter och vi trasslade oss fram längs Söder. Konstigt nog kändes detta block som det tyngsta. Jag hade lite känning av håll och började tänka att 20 minuter kan vara ganska långt. Men väldigt mycket sitter i huvudet. Kroppen är ofta bättre på att ta utmaningar än hjärnan. Strax innan vi passerade mitt jobb på Söder Mälarstrand var det dags att växla upp till 5-tempo. Jag försökte tänka på att jag senast igår sprang två kilometer i 4.44-tempo precis här och jag vet inte om det var det som hjälpte, men plötsligt lossnade det och benen bara sprang och allt kändes kontrollerat och ganska lätt. Vår lilla grupp splittrades upp här på sista delen, men en tjej som hette Christina och jag drog på och kämpade in i det sista. Lite jobbigt var det att vi inte var klara när vi åter kom till Tanto utan då skulle vi fortsätta eftersom det här var ett tidspass och inte ett distanspass. Så vi fortsatte i 2,5 minuter och sedan vände vi tillbaka så att vi var på återsamlingsplatsen efter exakt 60 minuter. Mycket bra pass! Klockan visade efteråt att vi hade svårast att hålla rätt tempo i början - vi var lite långsammare än 5.30. Sedan drog vi på lite mycket och sista blocket låg vi väldigt stabilt på 4.55. Totalt sprang vi 11,6 km och snittade på 5.10-tempo. Med upp- och nerjogg fick jag ihop nästan 15 km.

Så det har varit en bra löparvecka så här långt! Drygt 40 km på fyra dagar. I morgon får det allt bli vila! Så att jag orkar köra ett snabbt pass i helgen och helst ett distanspass också. Det är kul igen! :-)

Bjuder inte på någon bild ikväll - glömde helt bort att fota. Men ett långt inlägg med bara text kan väl gå som väldigt seriöst, eller hur?

2 kommentarer:

  1. "Mycket bra pass!" Ja, det tänkte jag oxå INNAN torsdag kväll men blev tråkigt nog lite småförkyld och ställde in:-( Typiskt när DU äntligen var där! ....fast vi lär nog ses för eller senare om inte annat på Mats event 19/10:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch då - hoppas du känner dig bättre! Eventuellt springer jag med Linnea på tisdag. Backträning....

      Radera