lördag 2 november 2013

Snabbdistans och långpass

Hej på er! Igår inledde jag helgen med ett riktigt bra pass runt Söder. Jag mötte upp Niklas vid Hornstull och bestämde att vi skulle springa i 5.35-tempo. Jag tänkte att det kunde vara en utmaning i sig eftersom vi samtidigt hade en massa att prata om. Men trots att vi båda två flera gånger konstaterade att vi sprang för fort så lyckades vi inte sakta ner, utan vi landade 10,6 km i 5.06-tempo. Inklusive snack! Bra start på helgen helt enkelt!

Och idag på förmiddagen körde jag mitt panerade långpass. Det sista innan Vintermaran. Eller ska jag säga det enda? För långpassen har ju tyvärr lyst med sin frånvaro på sistone. Jag körde ett bra back-2-back-pass för två helger sedan, men annars har jag nog inte sprungit längre än Stockholm Halvmarathon... Nåväl, det är för sent att oroa sig för det nu. Jag får förlita mig på rutin.. ;-)

Jag var lite seg i morse på grund av fredagskvällens goda rödvin, men inte värre än att jag körde igång mitt långpass vid 09.45. Jag hade min camelbak med vatten och en energigel med mig. Det var länge sedan jag sprang mot Älvsjö så dit styrde jag nu kosan. Lite trögt att komma igång, men efter några kilometer låg jag ganska stadigt i 5.30-tempo och matade på. Tillbaka från Älvsjö mot Telefonplan och sedan cykelvägen ner mot Liljeholmen. Jag insåg att att det inte skulle räcka att runda Söder om jag ville komma upp i 30 km så jag tog en avstickare runt Reimersholme.


30 km i södra Stockholm

Efter drygt 18 km stannade jag till och sög i mig energigelen. Nu var jag trött och det regnade lite. Matade på runt Söder och kände hur benen stumnade allt mer. Började inse att 42,2 km ändå är ganska långt. Plötsligt började jag tänka att jag kanske inte klarar mitt mål (dvs pers) på lördag. Jag kom helt enkelt in i helt fel tankegångar. Samtidigt vet jag att jag inte kommer vara rödvinsseg på lördag, att själva tävlingsmomentet gör att jag presterar så mycket bättre plus att jag ju inte springer ensam som idag. Det är många av mina löparvänner som ska springa Vintermaran så det kommer vara roligt och peppande.

Efter 20 km idag kände jag mig inte så pepp. Men jag gnetade på och lämnade Söder över Liljeholmsbron. Då började jag ändå inse att det inte var så många kilometer kvar. Jag hade yttepyttelite känning i vänster knä, men också en "dragande" känsla på baksidan av knät. Men jag fortsatte och kom faktiskt slutligen hem. Det blev exakt 30 km i 5.40-tempo. Det får jag nog känna mig nöjd med. Men jag har varit omotiverat trött hela eftermiddagen. Nu blir det mest vila kommande dagar. På onsdag kör jag nog min lunchjogg, men i övrigt ska jag satsa på vila och några pass med foamrollern på knäna. Det ska nog blir bra på ett eller annat sätt det här! :-)


Rejält trött efter 30 km.

2 kommentarer:

  1. Du kommer springa som vinden på lördag! Jag ska heja och heja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt Jenny! Det ser jag fram emot! :-)

      Radera