söndag 24 november 2013

Kall om baken, men solsken i blick

Lägg till bildtext

Underbar morgon idag! Jag gick upp tidigt och tog en lång frukost och riktigt lyxläste hela tidningen. Inte varje morgon man hinner med det. När resten av familjen vaknade hade frukosten redan sjunkit undan och jag var redo för en runda i solen.

Jag tog min vanliga milrunda, men insåg att det var väldigt länge sedan jag sprang den. Det har nog att göra med att det är där jag har tragglat mina tröskelpass... Idag stod dock inga trösklar på programmet utan ren och skär lustlöpning. Jag var inte sliten från igår, däremot kunde jag känna av fredagens styrketräning i baksidan av låren. Betyder väl bara att det behövs mer sådan träning.

Första halvan av rundan sprang jag i solen och det var riktigt härligt. Krispig luft och hyfsat lätta ben. Sedan svänger rundan tillbaka och jag fick skugga och motvind. Det blev så kallt. Om baken. Jag har inga fodrade tights och när jag klädde på mig tyckte jag uppenbarligen inte att det var dags för långkalsonger. Men sista hälften av dagens runda visade tydligt att det är dags för långkallingar. Det har kanske också att göra med att jag ibland har ont i högra sidan av ryggslutet. Inte alls behagligt med kylan idag. Men hem kom jag i alla fall och nöjd var jag med mina dryga tio kilometer.

När jag var på Runner's Store i måndags och köpte pannlampan hade jag ambitionen att köpa fodrade tights också, men hittade inga som jag gillade. Sedan var jag på Löplabbet i onsdags, men inte heller där blev det något köp. Idag åkte jag med lillkillen til XXL i Kungens Kurva för att köpa överdragsbrallor till honom. Vi var även inne på Team Sportia och då hittade jag de här brallorna:


Craft PXC Storm Tights

De kändes verkligen jättesköna! Och varma. Men dyra. Jag velade lite fram och tillbaka, men bestämde mig för att det var ett bra köp. Jag kommer springa jättemycket i dem i vinter och om det blir någon snö så kommer de funka fint för lite längdåkning också. Så jag slog till och nu känner jag mig väldigt nöjd. Nu är det väl bara att leta fram underbyxorna i merinoull så är jag rustad för vintern!

6 kommentarer:

 1. Vad är det i bakgrunden. Världens största koja eller världens risigaste grannhus?
  /Ulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - det är världens största koja! Står dock för fäfot sedan länge då barnens intresse minskat avsevärt... Hur är det med dig Ulf? Några nya löparutmaningar?

   Radera
 2. Borde kanske signerat med Ulf S. Tror att du blandar ihop mig med nån annan Ulf?
  Själv har jag den modesta målsättningen 2 mil i veckan. Dock har hösten varit en orgie i förkylningar, så det blir tufft att komma ikapp eftersom jag glömde att få till en buffert :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla dessa Ulfar! :-) Hoppas du får vara frisk nu och njuta av krispiga löpturer! Och två mil i veckan är bra - det är två mil mer i veckan än om man inte springer alls... ;-)

   Radera
 3. Det kommer bli färre Ulfar i framtiden, INGEN har döpt sitt barn till Ulf som första namn de senaste 3 åren.
  Snacka om iskallt förnamn.
  Vi kanske ses i spåret nångång? Bor på Mälarhöjdsvägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi säkert - då får du heja så att jag vet vilken Ulf det är! :-)

   Radera