måndag 15 juli 2013

Tunga kilometer

I grunden är jag nog en ganska bekväm (läs lat) person, men när det verkligen gäller kan jag vara otroligt effektiv. Som idag till exempel. Redan före åtta i morse hade jag betat av merparten av min att-göra-lista. Jag hade smygjobbat (viktiga saker som att attestera fakturor och betala ut löner), gjort några dataärenden åt min föräldrar som är på landet utan dator, tömt kamerans minneskort, checkat in för morgondagens flight och skrivit ut boardingkort. Det som återstod klockan åtta var att köra några maskiner tvätt, stryka, packa och måla tånaglarna. Då fanns det utrymme för lite spring!

Det var varmt och jag tog camelbaken med ambitionen att springa ett pass på ca 20 km. Ner mot Mälaren och söderut. De vackra omgivningarna till trots var det TUNGT. Förstår inte vad varför det känns så ibland. Gårdagens intervaller kanske påverkar, men inte så här mycket? Det var helt enkelt inte roligt idag. Rundan är dessutom kuperad och varje liten uppförsbacke kändes nästan oöverstiglig.

Nåväl, jag kortade av den tänkta rundan och var hemma efter knappt 15 km. Ingen anledning att plåga sig tycker jag. Nästa gång kanske jag flyger fram istället! :-)

Och nu är allt tvättat, struket och packat. Några småsaker återstår. Som tånaglarna. Men jag tror jag struntar i dem. Kanske låter jag fixa dem under resan istället - det vore lyxigt! Löparskorna är nerpackade förstås. Men det får nog bli riktigt tidiga morgonjoggar om vi inte ska få värmeslag. Eller också så struntar jag i morgonjoggarna också. Vem vet? ;-) Ha en fortsatt skön sommar var ni än befinner er!

2 kommentarer: