måndag 24 juni 2013

Lyckorus över Västerbron

Hektisk dag. Cyklade tidigt till jobbet och började beta av "att-göra-före-semestern-listan". Jag kände mig lite halvrisig. Inte sjuk, men inte på topp. Tänkte att det nog skulle bli en vilodag idag. Eller också känner jag efter för mycket... ;-) När klockan var sex och listan fortfarande var lång och alla tankar bara snurrade i skallen kände jag ändå att ett tröskelpass var det enda rätta.

På med kläderna och ut på Söder Mälarstrand. Ett tröskelpass runt Riddarfjärden tänkte jag. Det var varmt och soligt och benen pinnade på. Upp på Västerbron. Hela vägen upp sprang jag jämsides med en cyklist och på vägen mot krönet sprang jag om. Kändes skönt!

Ner mot Rålambshov och jag såg på klockan att det gick snabbare än väntat. Men längs Norr Mälarstrand är det så mycket folk och man får parera för alla barnvagnar, förälskade par och övriga löpare. Det var så skönt att springa. Att bara släppa alla tankar och koncentrera mig på andningen, hållningen och det taktfasta ljudet av mina Adidas. Rundade Stadshuset och vidare ut på Riddarholmen.

Uppför trapporna, över bron, nerför trapporna till Söder och den sista slutspurten tillbaka till kontoret. Pust och flämt! Det var jobbigt, men oj så skönt! Lite drygt 7 km i 4.58-tempo. Nänä, det är inte tröskel för mig, det får allt kallas snabbdistans! :-)

Andades ut lite och plockade ihop mina grejor på kontoret, sedan blev det cykel hem. Istället för nerjogg, liksom. Vad har du sprungit idag?

Den vackra byggarbetsplatsen utanför jobbet.

1 kommentar: