tisdag 31 januari 2012

Att ta till sig kloka ord

Idag har jag varit på en föreläsning som handlar om hur vi lockar fram det bästa ur oss själva och våra medarbetare. Mycket intressant. Jag måste verkligen säga att det är värt att ge sig själv tid till inspiration och reflektion, även när den stressiga vardagen knappt tillåter det.

Föreläsaren, Anders Haglund, har arbetat mycket med elitidrottare och coachat dem. Han har själv varit Europamästare i golf och hade mängder av erfarenheter och visdom att dela med sig av. Om man riktigt kokar ner det han sa så blir det: Våra tankar är inte verkligheten. De är enbart vår uppfattning av verkligheten.

Kan låta nog så flummigt, men när man hörde hela föreläsningen så måste jag säga att det var en hel del som jag tog till mig. Och en hel del som jag kommer att använda mig av under kommande utmaningar, t ex TEC.

Efter föreläsningen hann jag beta av en hel del jobb innan jag tog mig an en annan utmaning, nämligen veckans bikramyoga. Och när jag stod där med svetten rinnande och hjärtat som en hammare i bröstet kunde jag tänka att det här är faktiskt inte någon nära-döden-upplevelse. Det är bara min uppfattning av det! :-)

3 kommentarer:

 1. Sant att vi upplever "verkligheten" olika. Otroligt intressant hur vi kan träna oss i att använda olika förhållningssätt/tekniker till att hantera "verkligheten" både privat och yrkesmässigt för att nå bästa resultat. Jag använder något jag kallar "situationanpassat" förhållningssätt. Har ni någon tanke/teknik?

  SvaraRadera
 2. Kul med inspirerande föreläsningar!

  SvaraRadera
 3. @Lars: Jag tror inte jag är/har varit så medveten om detta över huvud taget. Får se om jag kan få verkligheten att se annorlunda ut genom nya tankar! :-)
  @Suzan: Ja, visst är det kul! Ibland känner jag mig för stressad för att ta mig tid att göra sådana här saker, men när jag väl ger mig tid att inspireras så är det ju otroligt givande!

  SvaraRadera