lördag 14 januari 2012

Långpass med musik

Var går egentligen gränsen för ett långpass? Måste ju vara individuellt. Mats D sa en gång att 20 km var ett mellanpass, men där protesterar jag! 20 km måste vara ett långpass. Idag hade jag bestämt mig för ett "längre pass", dvs längre än jag sprungit sedan jag testsprang den 23 december. Och mitt längsta sedan dess är 10 km. Så allt över 10 skulle jag räkna som ett "längre" pass. 13 km var vad jag hade siktat in mig på.
Jag gick upp hyfsat tidigt och efter lite frukost och tidningsläsning så kom jag iväg strax före nio. Jag brukar aldrig springa med musik. Jag gillar att höra alla ljud och framför allt gillar jag att få tid för mina egna tankar. Men idag fick jag ett infall och började leta efter min mp3-spelare. Hittade den förstås inte, men drog sedan igång Spotify på mobilen. Eftersom jag inte brukar lyssna på musik när jag springer så har jag förstås inga springlistor inlagda. Jag hittade en partylista vi gjorde häromåret när vi skulle ha fest och började springa. Sega ben måste jag säga. Och glashalt. Icebugs idag förstås. Hälen kändes bra under hela passet, men sedan jag började springa igen har jag plågats av extremt stela vrister. Har aldrig haft känningar i dessa tidigare. Min helt ovetenskapliga teori är att mina 2,5 månader i gympadojor har fått mina "höga-klackar-muskler" i vristerna att förtvina helt? Måste hitta några övningar för att komma tillrätta med detta. Och hitta tillbaka till klackskorna förstås.

Första 8 km kändes ganska bra ändå. Sedan började det blåsa alltmer och även snöa och till och med hagla. Jag kämpade på där med partylåtarna i öronen. Glad ändå att jag hade dem. Men vilken är då den bästa löparmusiken? Petra hävdar att det är trance, MarathonMia säger att det är Robbie Williams låt "Let me entertain you". Ingen trance för min del, Robbie kan duga, men idag var det definitivt Gloria Gaynors "I will survive" som fick benen att rulla på i hela 16 km. Det var tufft, men jag känner mig nöjd. Och ikväll blir vi 14 personer på middag så nu måste jag faktiskt laga mat!! Ha en bra dag i löparspåren!

1 kommentar:

  1. Hur känns fötter och vader efter första längre passet med nya kompressionsstrumporna?
    Hursomhelst, ursnyggt! :-)

    SvaraRadera