söndag 29 januari 2012

Vilken härlig löparhelg!


Den här helgen har jag i stort sett bara gjort roliga saker! Visst har jag kört ett antal maskiner tvätt och sånt, men merparten av tiden har jag umgåtts med min familj och vänner samt sprungit. Mycket bättre kan det inte bli!

Under veckan har jag haft lite besvär av vristen efter islöpningen förra helgen. Därför blev det bara ett kort lunchlöppass på onsdagen och i övrigt var det alternativ träning i form av yoga och tennis. Total vila på både måndagen och fredagen. Så jag var extra sugen i lördags morse och gav mig ut på egen hand hyfsat tidigt. Då var det grått och mulet, men ändå skönt att komma jag. Jag har tröttnat lite på mina standardrundor och sprang lite på vinst och förlust bort mot Älvsjö. Förvånad blev jag när jag insåg hur få kilometer det egentligen är dit. Därför fick jag lägga på lite andra svängar innan jag var hemma igen efter 13 km. På hemvägen mötte jag Mats och äldste sonen - nu skulle de ut och springa! Kul när barnen följer med!

Idag hade jag tänkt mig ett längre pass på minst 20 km och hade turen att kunna hänga med Mats D och ett litet gäng på en runda. Vi träffades på förmiddagen vid Slussen och satte iväg längs Söder Mälarstrand. Så roligt att få springa lite socialt igen! Jag fick en massa bra tips om TEC och olika idéer som jag måste fundera över. Jag har hela tiden tänkt att det är så lång tid kvar, men som bekant går tiden fort när man är lycklig! :-)När vi rundat Söder vid Hornstull bar det av över Liljeholmsbron, sedan tillbaka över Årstabron och slutligen blev det bron över till Gullmarsplan. Vidare längs Hammarby Sjöstad till Sickla där vi tog en välförtjänt fikapaus. Sedan mot Järla Sjö och Lillängen och Storängen och allt vad hette. Kul att se nya områden!


Sedan tillbaka mot Gullmarsplan via Björkhagen och vidare längs Årstaviken. När vi sprang över Årstabron för andra gången började jag bli trött, men nu hade jag 28 km i benen. Därifrån över Söder och bort till Mariatorget där jag tackade för mig. Det blev 30 km totalt.


Så när jag summerar veckan blev det faktiskt 50 km även denna gång. När jag går tillbaka i tiden ser jag att denna januari är mängdmässigt min nästbästa månad ever! Mycket märkligt med tanke på hälsporren och totalvilan jag hade under november och december. Eller kanske just på grund av detta? Så mycket uppdämd energi som behövde komma ut?


Hoppas ni har haft en lika bra löparhelg som jag! :-)

1 kommentar:

  1. Ja, visst var helgen xtra fin med skön sol. Bra jobbat!

    SvaraRadera