onsdag 25 januari 2012

Temperaturväxling och logistikplanering

Igår kväll körde jag bikramyoga, vilket väl nästan börjar likna en vana just på tisdagskvällar. 42 grader varmt och superjobbigt. Att därefter komma ut i kylan för att ge sig av hemåt känns faktiskt lite sådär. Tror inte kroppen riktigt gillar de tvära temperaturväxlingarna. Hade nästan känslan att jag fortfarande eftersvettades imorse...

För att fortsätta med ett kallare pass hade jag tänkt mig ett löppass idag, men visste inte riktigt hur jag skulle få till det. Att springa hem efter jobbet brukar ju vara min melodi, men idag var jag tvungen att få med mig datorn hem och då är inte löpning bästa sättet. Och att komma hem i mörkret och sedan ge sig ut medan familjen är hemma är också ganska motigt och svårt. Därför bestämde jag mig för en lunchjogg idag. Jag fuskade lite genom att ta på löparkläderna redan imorse, men det gjorde inget för jag hade inga externa möten. Kändes helt ok. Så sparade jag några minuter och kunde vid 12.15 ge mig ut.

Mulet, men lite dagsljus fick jag åtminstone!

Jag jobbar på Söder Mälarstrand så en sväng runt Riddarfjärden kändes perfekt. Det blev exakt 7 km på 40 minuter. Efter snabb avsköljning och medhavd lunch vid skrivbordet så kunde jag med gott samvete konstatera att rundan inte inkräktade på arbetstiden.


Och så fick jag lite dagsljus och det var inte det sämsta! Energin räckte hela eftermiddagen, så lunchjoggar ska jag definitivt planera in fler gånger. Vem vet, kanske kan jag till och med locka med några kollegor framöver?!

2 kommentarer:

  1. Absolut att det är bra med lunchpass. När på dygnet är det egentligen som mest optimalt att träna? Ett svar jag fick vid en föreläsning i träningslära var kl 14. Vad tycker ni?

    SvaraRadera
  2. Jag tycker kl. 11.00 är perfekt! Då har frukosten sjunkit undan och jag är pigg och alert.

    SvaraRadera