fredag 13 juli 2012

Den märkliga Jubileumsmaran

Ja, vad är det för märkligt med Jubileumsmaran? Den har liksom bara smugit sig på utan att jag har funderat nämnvärt över den. Jag har inte ens anmält mig själv utan det var maken som slog till på två anmälningar när han ändå gjorde sin egen. Inte för att jag hade något emot det - absolut inte. Men i år har jag fokuserat på Sthlm Marathon och sedan att vi skulle gör ett "event-lopp" på Marathon du Medoc.

Nummerlappsutdelning
Men idag var det alltså dags att hämta ut nummerlapparna och hela familjen begav sig iväg i ösregn mot Stadion. Men när vi väl var framme klarnade det upp och blev soligt och fint. Kanske ett tecken?
Mats och jag ser det här som "ett socialt långpass med service" och ambitionen är att ha roligt och att komma i mål. Vår avsikt är att springa 42.195 meter och inte 40.075 som det var 1912. Fast jag kan tänka mig att det kommer kännas tungt att springa UT från Stadion utan att ha gått i mål för att traggla ytterligare två kilometer.

Jag har heller inte funderat över klädsel. Tidsenligt klädsel premieras, men jag har inte funderat alls i de banorna. Eftersom kvinnor inte fick springa 1912 var min första tanke att vara så kvinnlig som möjlig på detta lopp, men nu ikväll känner jag mest att jag kommer ta på mig några löparkläder som jag vet att jag känner bekväm i. Skorna kommer dock bli mina nya Karhu. Är hittills mycket nöjd med dem och kommer att återkomma inom kort med en recension.

Nåväl, nu ska jag väl försöka lägga mig i tid och sova gott och länge. Tyvärr inte min bästa gren... Vi är sista startgruppen, kl. 14.28. Heja på oss! Och lycka till imorgon alla löpare!

3 kommentarer: