måndag 23 september 2013

Tröskelpass runt Söder

Jenny och jag fortsätter våra lunchpass med Hässelbyloppet i sikte. Idag var planen att testa ett tempo snabbare än 5-minuters. Som självutnämnd kontorscoach hade jag planerat ett tröskelpass på 3 x 3000 meter med 400 meter joggvila emellan. Men vi ville slippa Västerbron på det här tempopasset, så istället sprang vi Söder runt, vilket passar perfekt med distansen.

Det var kyligt idag och jag passade på att inviga min nya fina jacka. Vi satte iväg längs Söder Mälarstrand och trasslade oss igenom Slussen och vidare bort mot Vikingterminalen. Vi hade vinden i ryggen och jackan kändes nästan onödig. Jenny höll tempot väl och vi landade det första blocket på 4.54-tempo. Joggvila och sedan på det igen. Efter någon kilometer märkte jag att Jenny började få det tufft. Jag försökte peppa efter bästa förmåga och det gick tydligen bra för det andra blocket snittade vi på 4.49. 

Men nu var Jenny riktigt trött. Det var jag också så klart, men jag tyckte ändå att det kändes bra och att jag skulle kunna öka lite. Vi tog en gåvila för att hinna hämta andan och sedan startade vi sista blocket om tre kilometer. Det kändes verkligen som att tredje passet gick betydligt långsammare. Jenny kämpade på och jag försökte locka henne med hur det skulle kännas på upploppet i Hässelby. Sista kilometern, när vi åter var nere på Söder Mälarstrand kom vi in i ett bra flyt och ökade tempot en aning. Pip - sa min klocka och plötsligt var det över! Exakt 5-minuterstempo på sista blocket. 

Mycket trötta och nöjda joggade vi de sista metrarna till kontoret. Stretch och skrivbordslunch efter ett mycket bra pass! 2 kommentarer:

  1. Bra jobbat tjejer! Vi kanske ses i vimlet i Hässelby? (:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag att vi gör Andreas! :-)

      Radera