onsdag 11 september 2013

Digital detox?

Tänk att det kan gå så fort från att ha världens träningsflow till att känna sig som ett vrak. Till stor del på grund av den illvilliga förkylningen, men också för att jag den senaste veckan har haft så himla svårt med sömnen. Man blir faktiskt galen när man inte kan sova!

Den här veckan har jag alltså hasat omkring som en snorig zombie och känt mig kräkfärdig av utmattning. Tyvärr passar det ovanligt dåligt att vara utmattad för vi har supermycket på jobbet just nu. Men så här är det ju för alla ibland och jag har funderat lite över vad man kan göra när sömnen bråkar. Några enkla tips är att:

* inte träna för sent på kvällen
* inte äta en stor måltid sent på kvällen
* inte spendera alltför mycket tid framför skärmar
* ingen Ipad i sängen
* vädra sovrummet ordentligt och sov gärna med öppet fönster
* drick något varmt innan du går och lägger dig
* lär dig andas med diafragman

Eftersom jag varit så förkyld har det här med att träna sent inte varit något problem för mig. Jag har ju inte tränat alls. Även surfandet har jag legat lågt med. Ja, jag har nästan haft en digital detox när jag varit hemma. På jobbet skulle det förstås inte fungera. Säkert nyttigt ibland att se hur mycket tid som frigörs när man lämnar skärmen.

Men nu undrar ni säkert hur jag tänker med halvmaran? Jag var ju så taggad och ville springa snabbt och persa. Ett pers känns dock lite långsökt idag, men jag räknar faktiskt med start i alla fall. Efter sjutton (!) dagars löpvila har jag idag sprungit runt Riddarfjärden med mina kollegor. Benen kändes pigga, men flåset var bedrövligt. Fortfarande snorig och kroppen har liksom svårt att reglera temperaturen. Men det var i alla fall gudomligt skönt att komma ut! Dessutom första rundan i mina nya Adizero Boston och de var också gudomliga!

Så ni hör - inte enbart gnäll från mig idag. Det finns några ljuspunkter! :-) Kanske blir det ett kort pass i morgon kväll också. På fredag blir det nummerlappsutdelning och på lördag hoppas jag på ett riktigt skönt långpass runt Kungsholmen och Söder! Det är faktiskt fjärde året i rad som jag springer det här loppet och det har blivit en riktigt bra tradition! Hoppas vi ses där!


Obligatorisk fotopaus på Västerbron under dagens testrunda

1 kommentar:

  1. Tänkte tidigare idag på att det var länge sedan jag var inne och läste om dina löparäventyr. Segt att du varit förkyld nu, men tur att det är några dagar till halvmaran ännu.

    SvaraRadera