måndag 23 april 2012

Genomknådad


Jag började morgonen på Specialistgruppen där Joakim raskt konstaterade att alla mina skador hittills varit på högra sidan av kroppen. Höger fot, höger knä och höger arm. Hmm... anar vi ett samband?

Genom några enkla tester visade det sig att jag är betydligt svagare i höger sida än vänster och att det är här jag ska jobba för att hålla mig skadefri. Han knådade igenom högersidan från fotled till höften och det kändes kan jag lova. Jag fick ett antal övningar som jag ska göra varje dag och sedan tejpade han knät och sa: "Jag tycker inte att du behöver ha löpförbud så som det ser ut idag." Vaa?? Jag hade inte ens tänkt tanken att han hade kunnat föreslå det! Det är ju helt uteslutet med tanke på allt roligt i tävlingskalendern framöver.

Jag gick därifrån med en mycket bra känsla. Nu ska inte bara det onda bort, utan nu ska också orsaken bort! Nä, nu kan jag inte blogga mer för jag måste ligga på golvet och skriva mitt namn i luften med foten...

7 kommentarer:

  1. Se där - det finns hopp alltså...inte bara ålderkrämpor med andra ord. På lördag verkar det, just nu, inte behöva vara 20 cm snö i banan heller, kanske rent av solsken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog för att jag är gammal och skruttig, men jag drattar inte på ändan i skogen än så länge...! ;-)
      Ja visst blir det sol på lördag! Ska bli en toppendag!

      Radera
  2. Haha, grymt bra! Låter som du är nöjd med besöket!
    Funderade på att gå dit för lite analys också - det är ju spontant frestande att betala någon för att påpeka ens svagheter, så det är väl ett givet besök egentligen :-)

    SvaraRadera
  3. Var det löpanalys som du gick på..?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det här var en vanlig naprapatbehandling. Men nästa gång ska jag ha med löparskor och springa lite på band och kolla hur det ser ut. Fortsättning följer...

      Radera
    2. Jag kollade lite på deras hemsida, men tyckte att det var lite dyrt med 1350kr för löpanalysen... Får se hur jag gör.

      Radera
  4. Bra av dig att skaffa en 2nd opinion ang skadeproblematiken. Det verkar rimligt att att den relativa svagheten på hö sida orsakar problem ända från fot till ländrygg. Med naprapatens övningar och PT kan du bygga en balanserad styrka, räkna dock med att kommer att ta tid. Under tiden fram till det att du är jämbördigt stark tänker jag att du ska springa "snällt" d v s inga tuffa intervaller, backträning, hårt underlag eller maxad tävlingsfart. Jag tänker också att det är helt naturligt att du föredrar lågintensiv- och terränglöpning p g a den muskulära obalansen.

    SvaraRadera