lördag 21 april 2012

Fartökning

Den lockande röda tartanen

Jag är ju inte den som springer fort. Jag är ganska uthållig och gillar att tuffa på i ett jämnt tempo runt 6 minuter per kilometer. Inför TEC hade jag ju inga som helst ambitioner vad gäller tiden och därför har jag enbart satsat på mängdträning de senaste månaderna.

Men nu ligger TEC bakom mig och det är dags att börja ladda för årets enda lopp som jag har satt ett tidsmål på. Det gäller förstås Stockholm Marathon den 2 juni och målet är att komma in under 4 timmar. Förra året sprang jag på 4:13:58 och det var första gången jag genomförde en mara. Det kändes väldigt bra och nästan i samma ögonblick som jag sprang över mållinjen tänkte jag "Nästa gång blir det sub4!" Så nu är det väl dags att träna lite fart och kvalitet.

Jag lockade med mig Mats och vi tog en lugn uppvärmning på 2,5 km bort till Sätra Friidrott. Några få andra löpare var där, men det var ändå väldigt lugnt. Mats skulle springa 6 x 800 och jag tänkte att jag skulle ta några 400-ingar och bara känna hur det kändes. Jo, det kändes ju asjobbigt förstås. Om man aldrig tar sig ur den där komfortzonen så vet man ju inte det. :-)

Det blev bara 5 x 400 för mig, men det var väl en bra start i alla fall. Väldigt jämnt sprang jag också: 1.36, 1.36, 1.36, 1.37, 1.40. Sedan joggade jag runt några varv medan jag väntade på Mats.
Nu är det bara 800 meter kvar...

När det var dags för nerjogg under hemfärden hade jag fortfarande bra tryck i benen och pinnade på bra mycket fortare än jag hade tänkt mig. Totalt fick jag ihop drygt 9 km. Och så här i efterhand så var det ju KUL! Det ska bli mer sånt här framöver. Och lite mer disciplinerat, men man måste ju börja någonstans. Sedan hem och då var jag duktig och gjorde alla knäövningar och tränade styrka i säkert en halvtimme. Bra pass en bra dag helt enkelt! Vad har ni tränat idag?

2 kommentarer:

  1. Jisses vilka tider! Nu är ju allt grundjobbet gjort, så lite hastighets-topping så är det klappat och klart!

    SvaraRadera
  2. Haha - om det vore så väl! Får nog fortsätta nöta den där banan ett tag till. :-)

    SvaraRadera