måndag 21 april 2014

Backpass med Mälarmupparna

Vilken fantastisk sommardag vi har haft idag! Tillbaka i Stockholm efter skånevistelsen överraskades vi av riktig högsommarvärme och dagen gick åt till att ta fram och torka av utemöbler, rensa i rabatter och äta glass och dricka kaffe i solen. Underbart!

Framåt kvällen var det dags att dra på tightsen för måndagskvällar innebär ju löpcoachning med "Mälarmupparna". Ikväll var det femte gången sedan vi startade och vi körde backträning på samma ställe som där vi tränade allra första gången, för fem veckor sedan.

Trots att vi började vid samma tid på kvällen som alltid så var nu ljust och fortfarande ganska varmt. Men det var inte den enda skillnaden - nu börjar ju tjejerna bli både starka och snabba! Vi började med en uppjogg på 2,5 kilometer och sedan körde vi lite löpskolning och knäböj. Sedan var det dags att ge sig på backen. Förra gången hade vi ambitionen att springa upp fem gånger, men vi fick nöja oss med fyra för annars hade de nog brutit ihop. Ikväll var det helt annorlunda. Vi körde backen fem gånger utan större problem och tempot var betydligt högre den här gången. Progress!

The only way is up!

Efteråt var de trötta och vi tog en väldigt lugn nerjogg. Vi vinkade av Ulrika och så slog jag följe med Anna den sista biten för att få ihop en något längre runda. Totalt blev det drygt åtta kilometer och jag var hemma hos mig på pricken en timme efter passet började. Jag är mån om att vi inte ska dra över tiden och tycker att vi får ihop mycket bra träning på ganska kort tid.


Se så glada vi blir när vi får springa! 

3 kommentarer:

  1. Riktigt kul när man märker av att man blir bättre! :)
    Älskar namnet; Mälarmupparna. Hihi! ;-)

    Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha - ja, det är passande tycker jag! Springflickorna skulle kunna vara ett alternativ också... ;-)

      Radera