onsdag 5 februari 2014

Den tuffa träningsveckan fortsätter

Jag tänker att det här ska vara en ganska tuff träningsvecka. Jag vill öka på antalet km den här veckan utan att tappa mitt fina nya spår med alternativ träning. Dessutom vill jag få in minst en hel vilodag. Kan vara en ganska svår ekvation, men hittills verkar det lovande.

Jag inledde veckan med vilodag och sedan slog jag till på ett dubbelpass med transportlöpning både till och från jobbet. Idag har jag egentligen också kört ett dubbelpass, men det känns inte lika tufft när det är olika typer av pass. Började dagen tidigt med ett Hot Mojo-pass på gymmet. Varmt i salen och alla muskler blir mjuka och fina. Alla utom min vänstra vadmuskel som är sur och ledsen. Har känt av den ett par dagar nu, men ignorerat den.

Dagens andra pass blev trots vadmuskeln transportlöpning hem. Det gör ont, men jag kan springa. Ska massera med liniment och se om det blir bättre. Har ni några andra tips? Det är alltså på insidan av vaden som jag har ont.

Nu kommer det bli två dagar utan löpning - torsdag blir det tennis och fredag ett styrkepass. Sedan hoppas jag att vaden är fit for fight för på lördag och söndag räknar jag med två halvlånga pass. Kan bli en riktigt bra vecka!

Men dagens löpning var inte alls bedrövlig på grund av vaden - nej då, det fanns andra ljusglimtar. Till exempel att det fortfarande var hyfsat ljust när jag sprang iväg! Och att jag lyssnade på ytterligare en bra pod av Möt löparen. Denna gång med Linn som jag bland annat känner från IF Linnéa. Igår lyssnade jag på en intervju med Markus Torgeby i Maratonpodden. Mycket bra! Det går så lätt att springa med ett intressant samtal i öronen. Och det roliga är att jag nu efteråt går omkring med känslan av att jag själv har haft ett långt samtal med Markus och Linn. Vad lyssnar ni på är ni springer?

3 kommentarer:

 1. Glöm inte att lyssna på kroppen om det gör ont. Kroppen ger signaler... någonting måste du göra!
  Va rädd om dig!
  kram

  SvaraRadera
 2. Är det bara någon muskel som är överansträngd? Eller kan du ha fått en liten muskelbristning i vaden? I så fall skulle jag rekommendera lite extra vila.

  SvaraRadera
 3. Det är nog bara överansträngning. Har vilat ordentligt hela helgen och nu känns det mycket bättre!

  SvaraRadera