fredag 21 oktober 2011

Hoppsan! Jag är i division 2!

Många bollar på banan
På jogg.se finns det just nu en tråd om vilka andra passioner löpare har vid sidan om löpning. För mig är det tennis. Egentligen började jag springa enbart för att jag fick tennisarm och inte kunde spela. Idag skulle jag nog säga att löpningen är viktigare för mig än tennisen, men egentligen är det så att jag vill ha båda för de fyller helt olika funktioner.

Löpningen ger mig möjligheten att få vara för mig själv och låta tankarna flyga hit och dit. Jag får tid att bearbeta tankar och känslor. Jag kan fundera på jobbrelaterade problem och så vidare. Tennisen är precis tvärtom. Jag kan inte tänka på något annat än att slå på den gula bollen. Det är ett sätt att tömma hjärnan och rensa bort allting. Båda är nog så viktiga.

När jag blev bättre i armen, dvs nu i augusti, återupptog jag vårt så kallade gruppspel i min tennisklubb. Det är ett system där vi spelar en match i veckan i olika nivåer. De två bästa i varje serie går upp en division och de två sämsta går ner en division. Men jag har under serien mest fokuserat på löpningen och inte hållit koll på hur det gått på tennisen. Jag vet förstås att jag har vunnit ett par matcher, förlorat en och spelat lika på en, men vilken ställning jag hade i gruppen hade jag ingen aning om.

Döm därför om min förvåning när jag häromkvällen fick mail om att jag låg överst i min division och skulle bli uppflyttad till tvåan! Kul! Synd bara att jag har ont i foten.

Ikväll har jag haft första matchen. Tejpade foten ordentligt och körde för kung och fosterland. Det var betydligt tuffare än i division 3, men himla roligt. När timmen var slut stod det 5-4 till min motståndare. Vi hann alltså inte ens spela ett set på en timme, vilket väl säger något om att det var långa game och roligt spel. I det läget blir poängen 2-1 till henne, så jag blir alltså inte lottlös trots att jag låg under.

Hursomhelst är jag grymt nöjd med min insats. Vi spelade jämnt och jag bjöd motstånd. Mycket rolig start på helgen! Vad gör ni när ni inte springer?

2 kommentarer:

 1. Jag går på simträning om en kvart.
  Har ni varit med om något udda under ett pass?
  Detta hände mig i simhallen för nio år sedan:
  Ett reklamteam "kontaktade" mig vid bassängkanten, jag skrev kontrakt på stående fot, fotades och några månader senare kunde jag se mig själv på affischpelare och i dagspressen på gott och ont.

  Är jag inte tillbaka på ett tag så kan det bero på att ett reklamteam satt klorna i mig - igen! :-)

  SvaraRadera
 2. Hihi, du borde verkligen köpa en lott! Du bara surfar vidare :)

  Jag när jag inte springer så gillar jag att klättra. Meeen, min trogne reppartner är ju inte funktionell ännu efter årets andra nyckelbensbrott, så då har det inte blivit så mycket för mig heller. Annars gillar jag ju poweryoga - styrka, flexibilitet och avslappning i ett - I luv it!

  SvaraRadera