onsdag 27 juni 2012

Jag är stark!

När jag tittar tillbaka på den senaste veckan inser jag att det blivit mycket träning. Jag är ju tyvärr inte så disciplinerad och följer något schema - jag kör på lust och känsla och då kan jag ibland i efterhand inse att nu har det nog blivit lite för mycket träning och för lite vila. Så kände jag till exempel i torsdags när jag efter klev upp efter onsdagens långpass och gick direkt till gymmet. Jag var helt enkelt sliten och tog total vila både fredag och lördag.

Sedan har jag kört på utan närmare eftertanke. Det har varit lite transportlöpning och nya skor som måste testas etc. Idag blev det löpning till gymmet, sedan tuff PT-träning och sedan löpning hem igen. När jag kollar igenom inser jag att jag har sprungit fyra dagar i rad plus tränat styrka. Hemma har jag dessutom varit manisk med stretch och styrkeövningar för knä-uslingen. Lägg till det en "sista-veckan-på-jobbet-före-semestern-vecka" så börjar åtminstone jag känna mig lite svettig...

Men, jag ska verkligen inte gnälla! För det verkar som om all stretch är bra för knät. Jag inbillar mig att det känns bättre. Och timmarna på gymmet har verkligen givit resultat - jag är starkare i hela kroppen, framför allt bål och knän! Mycket skön känsla! Och löpningen är kul - och så länge det är kul så hänger jag på! Hur gör ni - kör ni på känsla eller scheman?

3 kommentarer:

 1. Ooo jag kör nästan alltid på schema! Sen ändrar jag så klart i schemat tusen gånger beroende på allt möjligt och vad jag sen känner för och så. Men jag funkar bäst om jag har ett schema att utgå ifrån, som jag sedan kan flytta runt i.

  Men jag tror att det är jätteviktigt att schemat inte är skrivet i sten utan att det finns utrymme att ändra sig längs vägen. Tycker det funkar bra också för att faktiskt inte glömma bort att lägga in tillräckligt med vila som är svårare för mig när jag bara kör på känsla.

  SvaraRadera
 2. Som svar på din slutfråga så blir det, oftast av rent praktiska skäl, en kombination av känsla och schema för min del. Denna vecka har jag extremt mkt schema t ex idag 1130-1230 yogaklass, 1500-1700 tenniskurs och 1800-1930 löpträning(tsm) lång backe, en annan vecka kan bestå av enbart spontanträning.

  Nyckelorden för att kunna träna ofta och relativt hårt är bl a, precis som du skriver i ditt inlägg, eftertanke, lust, kul och resultat. Vi är byggda för att röra oss varje dag och visst kan vi, som vältränade, springa runt milen i moderat tempo många dagar på raken utan någon speciell återhämtning. Kör jag hårda pass blir det per automatik ett starkt behov av vila för de tränade muskelgrupperna - här får man se upp och inte bli övermodig.

  Ha en riktigt fin semester och kör på med ditt vinnande koncept "så länge det är kul hänger jag på"!

  SvaraRadera
 3. Kloka svar som alltid! Jag kanske ska försöka ha ett grundschema som jag sedan kan göra avvikelser ifrån beroende på lust och känsla. Något att fundera över på semestern! :-)

  SvaraRadera