lördag 17 mars 2012

Långpass med nytt på fötterna

Gissa vem som fick följa med mig hem igår kväll? Jo, de här färgglada vännerna:

Bra för ledsna fötter?
Jag gick tillbaka till Runner's Store, den här gången med mina ilägg och befintliga Lunarglides. Trots att jag kom minuterna före stängning fick jag proffsig hjälp och provade och testsprang ett antal olika skor. Tydligen var det ett enkelt beslut - det var enbart dessa Asics som funkade riktigt bra för mitt löpsteg enligt filmerna. Så det var bara att slanta upp och låta dem följa med.

I morse när jag vaknade var jag förstås ivrig att komma ut och testa dem, men jag får allt erkänna att kroppen var seg efter det goda fredagsvinet. Men det var inget att fästa sig vid utan jag tog min Camelbak med vatten och energybars och var ute redan kl. 9. Först mötte jag Anna och Caroline som var ute på en powerwalk. Strax därefter när jag hade kommit ner till Fridhemskanotisterna mötte jag Ingrid och Helena. Ingrid var ju med förra lördagen när vi sprang TEC-rundan och Helena var med när vi sprang Jubileumsbanan. Värsta sociala passet trots att jag egentligen sprang ensam.

För första gången på länge sprang jag ner till Vinterviken. Det har varit så isigt och svårsprunget, men nu var det helt okej. Lite lerigt, men ingen is. Vidare bort till Liljeholmen och där fortsatte jag in mot stan. Utan att riktigt tänka sprang jag upp på Västerbron och då var jag ju på min vanliga onsdagsrunda runt Riddarfjärden. Det innebar att rundan blev lite längre än jag hade tänkt mig. 21,3 km innan jag var hemma.

5:49-tempo!

Skorna kändes bra och jag var mycket nöjd med att vara hemma strax före 11 så att jag kunde ägna resten av dagen åt fix och trix med familjen. Plus lite återhämtning förstås i form av kvällens marängsviss! :-)

Laddar batterierna?

3 kommentarer:

  1. Du är snabb. Vilka Asics är det? Första gången jag önskar jag vore skor :)

    SvaraRadera
  2. Grymt med nya skor som känns bättre! Tänkte på det igår, fötterna borde verkligen bara få allt de ber om när jag mer dom bära mig hela tiden...

    SvaraRadera