söndag 20 november 2011

Alternativ träning


Den här helgen har det funnits många sociala löparevenemang i Stockholm. Surt att inte kunna vara med.   Jag har ägnat mig åt alternativ träning istället. Lövräfsning! Osannolikt många löv faller varje år från våra sju fruktträd och två björkar. Vet inte hur många säckar det blev, men det var i alla fall skönt att vara ute och lite överskottsenergi lyckades jag också bli av med.

Den ofrivilliga vilan får mig att reflektera en hel del över träning i allmänhet och löpning i synnerhet. Jag märker ju att det inte är träningen i sig jag vill åt. Jag har egentligen inga större problem med att inte träna. Jag menar, om det viktigaste hade varit att träna över huvud taget, så hade jag väl gått till gymmet eller simhallen. Nej, jag har istället kommit fram till att jag verkligen gillar att springa. Det är så skönt att bara låta benen gå medan tankarna fladdrar. Välgörande för kropp och själ helt enkelt. Jag gillar att springa ensam, men just nu är det mest de sociala bitarna med löpningen som jag saknar. Jag inser att löpningen faktiskt givit mig ett helt nytt socialt sammanhang som jag verkligen uppskattar.

Samma sak med tennisen. Det är inte enbart adrenalinkicken jag är ute efter, utan jag har genom seriespelet lärt känna nya människor i närområdet och det är ju alltid kul.

Men jag sitter inte enbart och surar över utebliven löpning - jag har ju plötsligt en massa tid att surfa runt och drömma om lopp och utmaningar. Och så mycket kan jag väl säga att 2012 verkar kunna bli ett riktigt roligt löparår. Fokus ligger på lite längre lopp och lite mer äventyr. Målsättningarna ska jag väl snart sätta upp här i högerspalten, men ännu ett litet tag behåller jag dem nog för mig själv...

Jag kollade min totala löpmängd för 2011 på jogg.se. 93 mil har det blivit. I september var jag säker på att passera 100 med råge och det hade verkligen känts skönt. Nu verkar väl det målet tveksamt. Nåväl, 93 mil är mer än förra årets 72 mil. Och 72 mil är betydligt mer än de sammanlagda 2 mil som jag lyckades prestera 2009. Det går framåt helt enkelt! :-)

1 kommentar:

  1. Håller med dig. Just löpningen ger mycket tillbaka i vår strävan mot välbefinnandet -
    förutom svettdroppar.

    SvaraRadera